Filters

Rubens Barn Originals

In 1996 kwam de keramische ontwerper Ewa Jarenskog een probleem tegen. Ewa had met succes populaire klei-figuurtjes gemaakt met emotionele, kinderlijke en brutale motieven, maar ze waren niet geschikt voor kinderen om mee te spelen. Dus Ewa en haar vriend, kledingontwerpster Teruko Wahlström, begonnen hun reis samen om Rubens Barn te creëren.
Ze stonden voor twee grote uitdagingen. Om de uitdrukking van Ewa's kleimodellen in zachte stof te vangen, en om een vriend te creëren die een kind van spelen zou blijven. Deze uitdagingen, samen met de sterke overtuigingen in het belang van het ontwikkelen van empathie door middel van spelen, en dat kinderen niet uit hun kindertijd moeten worden overhaast, hebben ons tot de dag van vandaag naar Rubens Barn geleid.


Handmade Happiness

We zijn bijzonder trots dat we al meer dan 16 jaar nauw samenwerken met een familiebedrijf in China. Ze maken exclusief Rubens Barn en de meeste van de zeer bekwame naaisters zijn vanaf het begin bij ons geweest, waarbij ze hun ambacht perfectioneerden en Rubens Barn hielpen te vormen tot wat het nu is. We zijn wederzijds afhankelijk van elkaar en hebben gedurende deze jaren een sterke vriendschap gecreëerd waar we samen hebben kunnen bloeien.

"Barn" betekent kinderen in het Zweeds en het zijn kinderen die onze focus zijn. Een kind dat speelt met en interactie heeft met een Rubens Barn-pop, zijn empathie ontwikkelt om later meer begrip en sociale volwassenen te worden, motiveert ons. We zijn enthousiast over meer aandacht voor deze emotionele educatie en hopen dat je ons op onze reis zult vergezellen!

Over de poppen

Een Rubens Barn-pop ondergaat meer dan 100 verschillende stappen met de hand om te creëren. De gezichten van onze poppen zijn gebeeldhouwd in zachte stof, voor een meer emotionele en realistische look. De ogen zijn belangrijk. Ze zijn geborduurd en zijn wat de poppen tot leven brengt, en in combinatie met hun warme, brutale glimlach maakt een Rubens Barn-pop een onweerstaanbare vriend!

Materiaal en wassen

Haar, huid en kleding voor onze poppen van biologisch katoen zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen. Haar, huid en vulling voor alle andere handgemaakte poppen zijn van 100% polyester. Gewicht aan de onderkant 100% calciumcarbonaatkorrel. Alle poppen kunnen in de machine worden gewassen op 30 ° C en in de droger op een laag vuur worden gedroogd. Alle kleding moet met de hand worden gewassen.

De verschillende series

Rubens Cutie is de eerste verkleedpop voor de kleintjes. Sneeuw, regen of zonneschijn, deze handgemaakte poppen zijn voorbereid op elk weer.

WAAROM RUBENS CUTIE?

cutie rainydays

Verkleden is leuk en zoveel meer dan spelen! In het beste geval leert het empathie door middel van rollenspel en verzorger. Het is een manier om met emoties en situaties te experimenteren en tegelijkertijd de verbeelding te stimuleren. Rubens Cutie vallen goed op hun plaats als de eerste verkleedpoppen die de kleintjes uit de Rubens Barn-collectie introduceren. Het assortiment biedt extra leuke outfits voor verschillende weersomstandigheden, seizoenen en gelegenheden.

Zie hier de Rubens Cutie!

RUBENS BARN ORIGINAL

Met trots presenteren wij u Rubens Barn Original. De klassieke zwaargewicht knuffel-experts van de Rubens-familie! Vriendelijk en medelevend, deze handgemaakte poppen houden van het gezelschap van ieder van ons die kinderen van hart zijn.

WAAROM RUBENS BARN ORIGINALS?

Rubens barn original

De Rubens Barn Originals werden voor het eerst geïntroduceerd in 1998 door de Teruko Wahlström en Ewa Jarenskog. Deze dames waren op een missie om een ​​unieke vriend te creëren om kinderen te helpen hun empathie te ontwikkelen. De vriend moest zacht, betrouwbaar (duurzaam) en vooral relatable zijn. De zachtheid en betrouwbaarheid van de poppen worden geborgd door hoogwaardige stoffen en vulling. De texturen van de stof voor haar- en huidtinten dragen bij aan het relatable maken van de poppen voor zowel kinderen als volwassenen van alle etnische groepen.

Tegenwoordig zijn de Rubens Barn Original-poppen populair, zowel bij kinderen als ouderen en zijn ze geschikt voor mensen van alle leeftijden. Ze zijn bedoeld om te ontwikkelen:

- Emotie: rollenspel moedigt kinderen aan om gevoelens te bespreken, te definiëren en te identificeren

- Empathie: verkleden, omgaan met en zorgen voor poppen

- Creativiteit: stimulering van verbeeldingskracht en innovatie door middel van spelen

De Empathy Doll

Deze zogenaamde “Empathy Dolls” zijn dan ook  bij uitstek geschikt voor gebruik op scholen, in ziekenhuizen en in woon- en zorg centra. De poppen stimuleren het inlevingsvermogen van zowel jongere als oudere mensen. Denk hierbij aan gebruik bij het syndroom van down, autisme en dementie. Rubens Barn poppen zijn dan ook niet voor niets de beste in hun soort. Je moet ze gewoon even vasthouden en knuffelen!

A00933 1 ouderenzorg

Zie hier de Rubens Barn Original!

 

Rubens Barn Little

rubens barn little

Als jongere broers en zussen van de klassieke Rubens Barn Originals, volgt Little Rubens je graag bij elke gelegenheid. Leuk, energiek en sociaal, deze poppen vieren het graag met stijl!

WAAROM little RUBENS?

Deze jongere broers en zussen zijn kleiner in vergelijking met de Rubens Barn Originals en toch gevangen in hun compacte formaat is een enorme, vriendelijke persoonlijkheid. De Little Rubens hebben extra feestelijke outfits die apart voor de pop kunnen worden gekocht. Zie de kleine Rubens hier!

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

button gratis verzending vanaf 25

workshop krijtverf